AGS Mutari Bucharest – Despre România

Prezentare București

Potrivit legendei, Bucureștiul a fost numit după un cioban pe nume Bucur, care a întemeiat o cetate pe malurile râului Dâmbovița. În prezent, acest oraș, aflat în sudul României, este și capitala țării. Bucureștiul este cel mai mare oraș din România și se întinde pe o suprafață de 228 de kilometri pătrați, având o populație de peste 2 milioane de locuitori, dintre care 97% sunt români. În ceea ce privește apartenența religioasă, locuitorii orașului sunt, în mare parte, ortodocși, dar există și romano-catolici, evrei, musulmani și greco-catolici. Orașul a căpătat numele de „Micul Paris“ la începutul secolului XX, datorită arhitecturii și culturii sale. În comparație cu alte orașe europene, rata criminalității este relativ scăzută. Bucureștiul este cunoscut drept centrul economic, industrial și de comunicații al țării.

Legenda lui Dracula

Transilvania a devenit celebră datorită asocierii cu Contele Dracula, vampirul mitic creat de Bram Stoker. Acest personaj de ficțiune este asociat cu regiunea, potrivit romanului gotic „Dracula“, publicat de Stoker în 1897. Romancierul s-a inspirat din istorisirile despre Vlad Țepeș, fiul lui Vlad Dracul, guvernatorul militar al Transilvaniei. Tatăl său a primit supranumele Dracul pentru că făcea parte din Ordinul Dragonului. Dracula înseamnă „fiul lui Dracul“. Vlad Dracula, care a devenit ulterior domnitorul Țării Românești, este un personaj istoric controversat, faimos pentru obiceiul său de a-și trage dușmanii în țeapă. Contele Dracula a fost preluat în cultura populară în filme, caricaturi și cărți, inclusiv în seria „Cronicile vampirilor“ a lui Anne Rice. 

Economia

Deși numai 9% din populația României locuiește în București, orașul aduce 14% din PBI-ul țării, o tremie din taxele statului fiind plătite de locuitorii și companiile din Capitală.

Condițiile economice pozitive ale orașului au condus, totodată, la o creștere a construcțiilor de supermarketuri și blocuri turn moderne. Multe lanțuri de supermarketuri internaționale și-au deschis reprezentanțe în Capitală. Până și rata șomajului este mai scăzută în comparație cu media națională, făcând din București orașul de reședință preferat din România. Industria și serviciile reprezintă principalele sectoare ale economiei Capitalei.